En krukke full av smak
Fylt med ferdigblandet gullmelk-pasta i kjøleskapet tar det virkelig ikke lang tid å varme opp en helsestyrkende drikk!
Vi liker det enkelt – og dermed er nettopp ulike krydderblandinger utmerket å ha tilgjengelig!
Veldig greit å ikke måtte ta ut halve krydderskuffen når man får lyst til vispe sammen en deilig gullmelk-latte til kveldskos.
Tidligere har jeg delt oppskrift på gull-pasta hvor du enkelt kan røre sammen til en deilig gullmelk-latte.
Her kommer en enda enklere variant.
En nydelig og smaksrik kombinasjon av ulike krydder kokt sammen til en ferdigmikset paste.
Smaksforsterker i drikke og ulike matretter.
INGREDIENSER:
- 30 gram gurkemeie – ca 2 ss
- 3 ts kanel
- 2 ts kardemomme
- 1 god ts kvernet pepper
- 1 ts ingefærpulver – kan sløyfes
- 2 dl vann
FREMGANGSMÅTE:
Bland alle ingrediensene sammen i en liten kjele.
Varm opp på middels varme.
La blandingen småkoke i et par minutter.
Rør jevnlig rundt til blandingen tykner.
Hell over på et glass når den har kokt ned til en tykk røre.
Den vil sette seg enda mer når den er avkjølt, så det er derfor lettest å helle over på et glass med en gang.
Avkjøl litt på benken, og sett så kjølig i kjøleskapet.
Holdbarheten er et par uker i kjøleskapet.
GOLDEN MILK-LATTE:
2 ts golden milk-paste
2-3 dl valgfri melk
Søtning – eks. SukrinSirup, lønnesirup, honning eller stevia
Varm opp alle ingrediensene i en liten kjele på middelsvarme.
Pisk underveis, og hell over i et glass når latten nærmerer seg kokepunktet.
Jeg har også varmet opp blandingen i mikroen med god hell også.
Om du ønsker melkeskum varmer du opp litt ekstra melk i kjelen og visper med en liten elektrisk visper eller bruker en egen melkeskummer om du har det.
[…] har brukt golden milk-pasten til denne varianten. Du kan også bruke gull-pasten jeg har delt […]
Denne var veldig god! Blandet med havremelk og lønnesirup, kjempegodt!