En fargesterk klassiker!
Nydelig topping sammen med pålegg som skinke eller leverpostei.
Et syrlig tilbehør til søndagssteika.
Syltede rødbeter er også utrolig godt til salat – f.eks i kombinasjon med ruccola og fetaost.
I tillegg til den naturlig sterke farge er også rødbeter en utrolig næringsrik rotgrønnsak.
Super-food!
Den har et høyt innhold av folat som er med på å redusere tretthet og utmattelse.
Innholdet av nitrat gjør også at den hjelper med å tilføre oksygen til musklene, og dermed styrker utholdenheten.
Rødbeten inneholder også en god andel kostfiber, som er meget gunstig for fordøyelsen.
På grunn av mengden kalium man får i seg bidrar den samtidig til å stabilisere blodtrykket
Skal du virkelig få full utbytte av alle helsefordelene fra rødbeten skal du helst spise den i rå form.
Sylting reduserer også næringsinnholdet.
Syltede rødbeter synes jeg har en frisk og letter syrlig smak, men samtidig en naturlig sødme.
INGREDIENSER:
- 3-4 store rødbeter
- Vann
Lake:
- 2 dl vann
- 1 1/2 dl eddik
- 150 gram sukrin
Alternativer for mer smak: 1 ts karve og/eller 1 ts hele sort pepper
FREMGANGSMÅTE:
Legg rødbetene uten å skjære i de, og kok til de er møre.
Tiden kommer an på størrelsen på rødbetene, men det tar fort 30-40 minutter.
Avkjøl.
Skrell rødbetene. Siden skallet er såpass tynt kan du enkelt skrape det av med en skje.
Da er det enkelt å kun få med seg skallet og bevare mest mulig av rødbetene.
Skjær opp rødbetene i ønsket form – skiver, staver eller f.eks terninger.
Legg over på et sterilisert norgesglass.
Kok opp laken til sukrin har løst seg helt opp.
Hell over rødbetene i norgesglass og skru på lokket.
Avkjøl og sett kjølig.
Jeg lar glasset stå noen dager i kjøleskapet før jeg begynner å spise av det slik at smakene får satt seg.
Jeg lar glasset stå noen dager i kjøleskapet før jeg begynner å spise av det slik at smakene får satt seg.
Men når jeg først har åpnet det – ja, da får det bein å gå på!
Lag derfor gjerne større mengder om du har plass til å oppbevare flere glass kjølig!
Spis farger – godt for både kropp og sjel!
[…] Syltede rødbeter – evt kokte rødbeter […]
Hei!
Hvor lenge er de holdbare?
Hei! Jeg kan ikke si en nøyaktig holdbarhet, men vil anta et par uker hvis du åpner glasset jevnlig 🙂