Skum-spøkelser som flyr fort avgårde
Skummete søtsaker med et hint av vanilje
Lekende enkelt! Morsomt for både små og store.
Disse holder formen i et par dager i kjøleskapet, så kan fint lages i forveien.
Et must til Halloween-festen!
HUSK:
Når man lager oppskrifter hvor man skal piske eggehvite er det viktig at man ikke får med noe av eggeplommen, og at bollen ikke har et fettlag på seg.
Det vil forhindre at eggehviten blir hvit og fast.
INGREDIENSER:
- 3 gelatinplater
- 2 ss vann
- 3 eggehviter
- 3 ss sukrin melis
- En dæsj vaniljepulver eller vaniljepaste – evt. vaniljesukker
- Sukkerfri sjokolade – evt sort konditorfarge
FREMGANGSMÅTE:
Bløtlegg gleatinplatene i en skål med vann.
Kok opp 2 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av platen.
Klem ut overflødig vann fra de myke gelatinplatene, og putt de opp i kjelen.
Rør rundt til gelatinen har løst seg opp.
Tilsett eggehvite, sukrin melis og evt vaniljepulver i en bolle.
Stivpisk blandingen til du kan snu bollen opp ned.
Tilsett gelatinblandingen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.
Pisk til blandingen kan snus på hodet igjen.
Putt skummet oppi en brødpose, klipp av tuppen og klem ut spøkelser.
Sett spøkelsene inn i kjøleskapet slik at de får satt seg helt.
Det tar ikke lange tiden før du kan pynte spøkelsene med sjokoladen. Sjokolade burde ikke være varm.
Oppbevar i kjøleskapet til de skal spises.
Dekorering:
Et par ruter sjokolade puttes i en liten pose, og smeltes i mikroen eller i et varmt vannbad.
På den måten kan du bare klippe av tuppen på posen når dekorere.
Du kan også sprøyte skummet på en kjeks.
Da er det enkelt å løfte opp fra fatet og gir tilfører litt crunch!
Sønnen i huset trippet utålmodig mens mor knipset bilder, så disse varte ikke lenge på fatet!
Men han måtte dele med mamsen sin..!
Happy halloween!
[…] Sukkerfrie spøkelser […]