Husk farger på tallerken!
Og er det en matvare som gir fra seg farge så er det rødbeter.
En skikkelig fargebombe!
Plukk med hansker når du kjøper denne rotgrønnsaken på butikken.
I mange oppskrifter er det ikke nødvendig å være veldig nøyaktig på målene. Vi har alle preferanser på hvordan vi foretrekker smaker.
Her i heimen er vi f.eks veldig glad i hvitløk, og tilsetter nok litt mer enn mange andre.
Hvor syrlig du ønsker den med sitronjuice er også en smakssak.
Bruker mer yoghurt om du vil ha en mer kremet konsistens.
Jeg har brukt råe rødbeter i denne oppskriften, men du kan også bruke kokte. Da blir det en litt mykere konsistens, siden rødbetene ikke vil være like sprøe. Kokt rødbete har også en litt mer naturlig sødme.
INGREDIENSER:
- 2 mellomstore rødbeter
- 2 dl gresk yoghurt naturell
- 1/2 ts knust hvitløk (på glass/tube) – evt 1-2 hvitløksfedd
- Juice fra 1/2 sitron
- 1 ts rødvinseddik – kan sløyfes
- 1 ss sukrin
- Salt og pepper
*Du kan også bruke kesam eller rømme
FREMGANGSMÅTE:
Skrell og riv rødet på et grovt rivjern.
Plasthansker anbefales da rødbeter virkelig setter farge.
Tips til nødløsning er å bruke brødposer.
Tilsett alle ingrediensene i en skål og bland godt sammen. Juster med sitronjuice og krydder.
Sett kjølig til den skal nytes.
Finhakket urter er også godt oppi f.eks persille, dill eller gressløk.
Aller best blir denne tzatzikien om smakene får satt seg en god stund – da gjerne natten over.
Den holder seg også fint noen dager i kjøleskapet
Kikertlefse, ruccola, reddik, gulrot, lettere spekeskinke, fetaost, hjemmelaget krydderblanding, chiliflakes,
[…] TIPS:Crunchy rødbete-tzatziki […]