Grønt er skjønt!
Matcha har jeg tidligere hatt lite erfaring med, men fått litt mer øyne opp for dette grønne pulveret den siste tiden.
Det er en japansk grønn te. Den er ganske bitter på smak, så jeg er helt avhengig av å smake til med litt søtning. Matcha er rik på antioksidanter og naturlig koffein. Den kan nytes varm og kald, og kan også brukes i bakeverk og desserter.
Jeg digger fargen – og jeg ble meget positivt overrasket over smaken – når jeg fikk tilsatt søtning. Uten ble det som sagt for bittert for meg. Jeg skal absolutt teste ut dette grønne pulveret i flere ulike oppskrifter.
Har dere noe oppskrifter/erfaringer tar jeg som alltid i mot tips!
INGREDIENSER:
- 1 god ts matcha pulver
- 1 dl vann
- Evt. søtning – jeg brukte zero drops fra Bodylab i smaken vanilje
- 1 dl melk
- Isbiter
FREMGANGSMÅTE:
Kopp opp vann. Du kan også evt varme opp vannet eller melken i mikroen. Rør ut matchapulveret med litt av den varme væsken til du får en tykk paste. Tilsett søtning og resten av den varme væsken. Ha isbiter og melk i et glass. Hell matchablandingen over i glasset. Rør alt sammen og nyt.
Søtning er ikke et must, men for meg blir det for «grønn» smak uten noe søtning
Ambassadør for Bodylab
Jeg har kjøpt pulveret fra iHerb, men den er lett å få kjøpt i alle helsekostbutikker/nettbutikker som selger «superfood».
Det er utrolig spennende å teste ut «ukjente» matvarer. Listen over matvarer jeg vil utforske mer er lang, og blir selvfølgelig delt her etterhvert som jeg eksperimenterer! 🙂