Hjemmelaget chips – et sunnere alternativ
Dagens oppskrift minner meg skikkelig om høsten.
Det ser jo nesten ut som små høstblader som har falt på bakken.
Dette er faktisk en sunn og mager snacks laget av gulrøtter!
Gulrøtter har en naturlig sødme, og denne smaken i kombinasjon med havsalt er virkelig godt.
INGREDIENSER:
- 2 gulrøtter
- 1/2 ts olivenolje
- En klype havsalt
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bruk en ostehøvel eller hvis du har et annet utstyr til å skjære gulrøttene i tynne skiver.
Skjær de gjerne litt på skrå slik at skivene blir litt større enn mine.
Putt skivene i en bolle og tilsett olje og havsalt.
Du kan også putte alt i en pose og riste løs.
Legg skivene utover et bakebrett uten at noen ligger oppå hverandre.
Stekes midt ovnen i ca 12-15 minutter. Følg med de siste minuttene!
Tiden varierer fra ovn til ovn og tykkelse på skivene.
Når de er sprøe tar du bakepapiret over på en rist og lar de avkjøle seg litt.
Hvis noen av skivene ikke blir sprøe putter du de bare disse tilbake noen minutter til i ovnen.
Deilig snacks uten et hav av kalorier, og unødvendige ingredienser!
Jeg blir nesten litt glad bare av de nydelige fargene!
Du kan helt sikkert bruke samme oppskrift med potet, søtpotet eller en annen rotgrønnsak.
Havsalt kan byttes ut med andre krydder – f.eks chili og paprika.
[…] er en nydelig rotgrønnsak som på lik linje med søtpotet kan brukes i mange ulike oppskrifter!Gulrot-chips – Gulrotkake til lunsj – Havregrøt med gulrot – Omelett med kremet […]
Hei,
For en fin oppskrift. Vil disse kunne lages dagen før de skal spises? Hvordan bør jeg i så fall oppbevare dem så de forblir sprø, tror du?
Hei Hege,
Oppbevar de i en glasskrukke eller typisk «kakeboks. Håper de faller i smak 🙂 Selv har porsjonene jeg har laget selv blitt spist opp i løpet av samme dag med mange gode hjelpere, så har ikke erfaring om hvordan de er dagen etterpå. Skal absolutt prøve, slik at jeg kan oppdatere innlegget med eget resultat 🙂