Sjokolade + peanøtter + en lite hint av salt
Skikkelig amerikansk godis!
Bare i en litt sunnere forpakning. Det liker vi!
Oppskrift er som DENNE versjonen, men her har jeg også puttet oppi litt nøtter.
Mer crunch!
INGREDIENSER – 3 store eller 6 små:
- 50 gram sukkerfri mørk sjokolade
- Litt cocosa – kan sløyfes, men gjør det litt lettere å jobbe med sjokoladen
Fyll:
- 20 gram peanøttmel*
- 15 gram sukrin gold
- En klype havsalt
- Vann
- Litt smeltet cocosa hvis du vil ha et fyll som stivner litt mer.
- Hakket peanøtter
FREMGANGSMÅTE:
Smelt sjokolade og cocosa i mikroen eller over et vannbad.
Ta litt av sjokoladen i bunnen av muffinsformene, og sett de inn i fryseren.
Bland sammen ingrediensene til fyll.
Juster med litt og litt vann til en fast masse du kan trille kuler av.
Ta muffinsformene ut av fryseren.
Trill like mange antall kuler av massen som du har muffinsformer.
Legg kulene oppå sjokoladen i muffinsformene, og trykk kulene så flate at de nesten dekker hele bunnen.
Fordel resten av den smeltede sjokoladen over.
Dunk og vend litt på formene for å få den fordelt jevnt på toppen.
Sett de inn i kjøleskapet – eller fryseren.
Alt etter hvor tålmodig du er på at sjokoladen skal stivne.
Når sjokoladen har stivnet er det bar å vippe de ut av muffinsformene. NYT!
TIPS:
Bruk muffinsformer av silikon.
Det er enkelt å få sjokoladen ut av formen, og de kan silikonformene kan brukes igjen og igjen!
Du kan fylle de med vanlig peanøttsmør istedenfor peanøttmel.
Bruk naturlig peanøttsmør uten andre ingredienser.
Smak til med litt sukrin gold og en klype salt.
Rør fortsatt inn litt cocosa om du ønsker at peanøttsmøret skal ha en fastere konsistens.
Smelter på tunga, og forsvinner så altfor fort.
Mektige og nydelig godsaker!
Hei, disse ser bra ut. Hvor mange kcal er det i 1 av disse?
Det har jeg ikke regnet på 🙂