Det perfekte tilbehøret til mange desserter!
Vaniljesaus er en klassiker til blant annet sjokoladepudding og gelé
Hjemmelaget vaniljesaus med bruk av frø fra en vaniljestang gir virkelig en smaksopplevelse.
Rett og slett helt fantastisk!
Helt enkel hverdagsdessert – bær + vaniljesaus.
Det er også utrolig godt med litt hakket mørk sjokolade på toppen!
Sukkerfri gele av sukkerfri saft og gelatinplater med vaniljesaus.
Oppskrift på sukkerfri gele finner du HER.
INGREDIENSER:
- 5 dl melk*
- 1 vaniljestang
- 4 eggeplommer
- 50 gram sukrin melis
- 25 gram sukrin gold**
- 20 gram maizena
*Jo «feitere» melk jo fyldigere smak
**Du kan helt fint bare bruke sukrin melis. Sukrin gold er med på å gi en litt rundere smak. Sukrin kan også brukes, men pass på at den løser seg ordentlig opp ved oppvarming
FREMGANGSMÅTE:
Hell melken over i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett frøene og hele stangen oppi melken.
Varm den opp til kokepunktet.
Trekk den av kokeplaten.
Pisk sammen eggeplommer, sukrin melis og sukrin gold i en egen bakebolle til blandingen får en litt lysere gulfarge.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Rør inn maizena.
Tilsett litt av den varme melken oppi eggedosisen og rør godt.
Dette er for å temperere eggeblandingen.
Hell eggeblandingen over i kjelen med resten av melken.
Rør rundt til blandingen begynner å tykne litt.
Hell sausen gjennom en sil og avkjøl.
Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
Jeg lar vaniljestangen ligge oppi sausen så lenge som mulig.
Da får sausen trukket til seg all den deilige smaken fra vaniljestangen.
Vaniljesaus og sjokoladepudding – en klassiker!
[…] Oppskrift på sukkerfri vaniljesaus kan du lese HER. […]