En gjenganger her i huset – og spesielt en stor favoritt hos junior!
Sjokolade er etter min mening et must i røra, men kan selvfølgelig også utelates.
Tilsett hakket nøtter for litt crunch.
TIPS:
Varm opp et par spiseskjeer peanøttsmør og lage swirls i kaka før stekning.
Bytt uten noe av melet med bakekakao for en sjokoladevariant. Da ville jeg bytte ut ca 25 gram.
INGREDIENSER:
- 2 godt modne bananer + en banan til toppen
- 100 gram havremel – kjør havregryn i en blender eller kjøp ferdig havremel. Å lage selv er billigere 😉
- 50 gram fibra fullkornsmel – eller f.eks hvetemel/speltmel/sammalt hvete fin
- 2 ss sukrin gold
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts vaniljepulver – evt vaniljesukker eller lignende
- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 klype salt
- Evt. en dæsj kardemomme for litt ekstra smak
- Sukkerfri sjokolade eller en mørk kokesjokolade
FREMGANGSMÅTE:
Sett ovnen på 175 grader.
Pisk sammen sukrin gold og egg til en litt lysere røre.
Mos bananene godt med en gaffel.
Rør alle ingrediensene til alt er blandet sammen.
Prøv å ikke røre mer enn nødvendig.
Gjør klar en brødform med bakepapir
Ved å krølle sammen bakepapiret til en ball før du legger det ned i formen holder den seg enklere på plass.
Hell over røren.
En banan delt på langs er både dekorativt og gir en ekstra god smak, men dette steget kan fint sløyfes.
Stekes nederst i ovnen i ca 40-45 minutter.
Tiden varierer veldig fra ovn til ovn.
Sjekk med en kniv/kakepinne.
La kaken få avkjøle seg.
Den burde ihvertfall få 15 minutter til å få satt seg.
Skjær i stykker og NYT!
Nydelig nystekt når sjokoladen inni forsatt er smeltet.
Oppbevar banankaka i kjøleskapet eller skjær i skiver og frys ned porsjonstykker.