En amerikansk klassiker!
Sjokolade og peanøtt er en favoritt kombinasjon når det kommer til søtsaker.
Det kan mannen signere under på.
Resse’s peanut butter cups er uten tvil en stor greie i USA.
Men de kan da ikke være så vanskelig å lage selv?
Her har dere en rask og enkel oppskrift på disse populære søtsakene.
I tillegg til å være helt uten sukker og med et lavere fettinnhold!
Jeg brukte mini-silikonformer, men du kan også bruke vanlige størrelse.
Noe som da selvsagt gir større «cupser».
INGREDIENSER – 6 små eller 3 store:
- 50 gram sukkerfri mørk sjokolade
- Litt cocosa – kan sløyfes, men gjør det litt lettere å jobbe med sjokoladen
- 20 gram peanøttmel – jeg brukte den fra Funksjonell mat*
- 15 gram sukrin gold
- En klype havsalt
- Vann
- Evt litt lønnesirup eller yacon sirup – kan helt fint sløyfes
- Og evt litt smeltet cocosa hvis du vil ha et fyll som stivner litt mer.
*Du kan også f.eks bruke PB2, men denne er tilsatt litt sukker.
FREMGANGSMÅTE:
Smelt sjokolade og cocosa i mikroen eller over et vannbad.
Ta litt av sjokoladen i bunnen av muffinsformene, og sett de inn i fryseren.
Bland sammen ingrediensene til fyll.
Juster med litt og litt vann til en fast masse du kan trille kuler av.
Ta muffinsformene ut av fryseren.
Trill like mange antall kuler av massen som du har muffinsformer.
Trykk kulene så flate at de nesten dekker hele bunnen av muffinsformen.
Legg de oppå sjokoladen.
Fordel resten av den smeltede sjokoladen over.
Dunk og vend litt på formene for å få den fordelt jevnt på toppen.
Sett de inn i kjøleskapet – eller fryseren.
Alt etter hvor tålmodig du er på at sjokoladen skal stivne.
Når sjokoladen har stivnet er det bare å vippe de ut av muffinsformene.
Oppbevar i kjøleskapet.
På kort tid, og med ikke altfor stor innsats har du laget egen godis som er et mye bedre alternativ enn originalen.
Dette er mektige saker, men det er allikevel vanskelig å bare ta en.
Sjokoladen rundt et peanøttfyll som bare smelter i munnen.
Et lite sting fra havsalt som balanserer alt.
HIMMELSK!
Tips:
Hvis du bor med noen andre så burde du gjemme de i en tett boks, slik at du får ha alle for deg selv.
Eller lag en dobbel porsjon, og gled en du er glad i!
Jeg har ikke prøvd å fryse de ned, men disse holder seg ihvertfall fint noen dager i kjøleskapet.
[…] er som DENNE versjonen, men her har jeg også puttet oppi litt nøtter. Mer […]