Eller kanskje brunchen!
Helger er ikke «hviletid» på samme måte som før man fikk barn.
Ihvertfall ikke for oss som fortsatt har barn i småbarnsalderen.
Levende vekkerklokker som minner deg om at du kanskje ikke skulle strukket leggetiden i går..
En kopp kaffe gjør susen – og en god frokost!
I dagens samfunn hvor vi får innputt fra alle kanter hele tiden tenker jeg det er ekstra viktig at man tar seg tiden til å faktisk være tilstede under måltidene.
Mat er helt nødvendig for at vi skal overleve, og er dermed et naturlig samlingspunkt for å være sammen med andre mennesker.
Om det ikke er noe veldig spesielt som skjer spiser vi alltid frokost sammen i helgene.
En av oss står opp med ungene, og når «sovetiden» er over for den andre samles vi ved spisestuebordet.
Perfekt tid for å snakke om hvordan vi har det og hva dagen vil bringe.
Her i huset er vi generelt veldig opptatt av å samles rundt bordet.
Ihvertfall til hovedmåltidene frokost, lunsj og middag.
Stoppe opp, se hverandre og nyte maten.
Noen ganger glemmer vi helt av tiden og skravler om alt mulig.
Andre ganger er det andre ting som er i vente som gjør at måltidene blir kortere.
Dette kan se avansert ut, men krever ikke så mye ekstra arbeid.
Noe kan gjerne forberedes på forhånd – eller bruke restemat fra tidligere middager/andre måltider
FROKOSTEN INNEHOLDER:
Proteinrike bagels – uten heving:
Fylt med eggerøre, syltet rødløk, ruccola og lettere spekeskinke.
Bagelsen hadde jeg laget på forhånd og tok opp fra fryseren.
Syltet rødløk har jeg alltid i kjøleskapet i et stort norgesglass.
Urtedressing:
Rester fra middagen dagen før.
Gresk yoghurt/ lett rømme blandet med havsalt, pepper, sitronjuice, hvitløkspulver og persille.
Mini-proteinpannekaker med sjokoladebiter og salt karamell-saus:
Pannekakemixen til Bodylab i smaken chocolate chip.
Laget en større porsjon tidligere, og tok opp ønsket antall fra fryseren.
Kan varmes opp i ovnen med bagelsene om man ønsker det.
Vanilje-yoghurt på glass med litt granola og friske bringebær.
Avokado toppet med chiliflakes og skivet tomat.
Personlig er jeg veldig glad i både salt og søtt, og et måltid hvor jeg får begge deler er virkelig en innertier!
Med egne tilpasninger er dette også et måltid som er like stor stas for voksne som barn.
Eller hva med å invitere noen venner på en sen helgefrokost?
Kvalitetstid ved matbordet.
Avkobling fra hverdagslivet.
Et komplett og næringsrikt måltid som kropp blir glad av!
Ambassadør for Bodylab
Norgesglasset er tilsendt fra norgesglasset.no