Disse er utrolig enkle å lage, og ikke minst nydelig på smak!
Årets bolledag, og med disse godsakene har du fylt huset med lukten av nystekte boller på under 30 minutter!
Dette er en perfekt oppskrift for de utålmodige, eller om du ønsker et alternativ som er mer næringsrikt en de klassiske hvetebollene.

Hva fyller du fastelavnsbollene med?
Det finnes mange ulike varianter, men i denne oppskriften har jeg holdt meg til den klassiske varianten med pisket krem.
Jordbærsausen er lagt av frosne bær som har har stavmikset og silt gjennom en sil. Nydelig på pannekaker eller som topping på yoghurt.

Inspirasjon til andre fristelser du kan bake:
Verdens beste fastelavnsboller – uten tilsatt sukker
Cookies med appelsin og mørk sjokolade
Saftig banankake med sjokoladebiter

INGREDIENSER:
- 3 dl speltmel – eller annen meltype
- 2 dl havremel
- 0,5 dl SukrinGold – eller annen søtning
- 1 ss bakepulver
- 2 ts kardemomme
- 1 ts ekte vaniljesukker
- En klype salt
- 2 gode ss romtemperert smør – (ca. 30 gram)
- 3 dl kesam – eller en annen fyldig yoghurt
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 225 grader.
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett smør og kesam.
Bland alt fort sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin.
Strø litt mel på benken
Skrap ut deigen og strø litt mer mel på toppen.
Trykk deigen flat med fingrene til den er ca. 2 cm tykk.
Bruk en hjerteformet pepperkakeform til å trykke scones. Toppen av et glass kan også brukes.
Legg over på et bakepapir.
For en ekstra glans kan du pensle toppen med et pisket egg.
Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.
De er ferdig når de undersiden har fått en gylden farge.
Stivpisk kremfløte og litt vaniljesukker.
Vent med å fylle på krem til de har fått avkjølt seg. Hvis ikke vil kremfløte bare flyte utover.
Blir det rester kan de utmerket fryses!
